80TALEEEEET!!!!

Idag har jag varit i birsta och köpt galonisar till Darre men han vart jevligt sur så jag ska lämna tillbaka dem, haha. Hellre en blöt än sur Darre helt enkelt. Däremot kommer han inte undan reflexvästen jag investerade i också, haha. Tåjt och fin! Bild utlovas.


jag å mamker

/Fråjd

Lediga dagar

Man kan säga att jag haft helg nu och imorrn är det måndag. Det har varit två slappa dagar då jag lyssnat på hög musik, sovit aplänge, tagit en kort promenad till ica för att köpa kakor och sedan se film och äta kakor. Om ni inte har sett The Hangover redan, så gör det, den är fantastisk! Jonas har btw köpt en ny leksak, en jojo, som har sysselsatt mig under mina lediga dagar. Jag har glömt bort hur roligt det var med en jojo, jag har lärt mig en massa häftiga partytricks nu.





Det är ju egentligen värdelöst att lägga upp bilder på jojo-ing, men jag vet inte hur man lägger in en film!

Ikväll ska vi käka middag med Jeybut och se Iceage. Jag hoppas den är bra, jag tyckte 2:an var aptråkig. Valet stod mellan den eller Antichrist. Den sista vill jag verkligen se, men jag tror att jag skulle kissa på mig om jag såg en skräckfilm på bio.

Dagens låt! Straight up - Paula Abdul
/Matilda

Rotar lite i pappas dator..

..och hittade tuffa bilder på en tuff tjej:









hehe, emma emma.

/ Frida

Fritida

Bloggar direkt från sundsvall idag. Om igår. Då var vi på Olearys och svängde våra lena, välvaxade ben till Daniel Toivonens val av musik, SWEET. Denna bild är tagen på vägen hem när vi hittade världens roligaste husvagn med nästan mitt namn på. Nu ska jag se på film här, nån svensk historia med old Persbrandt. VI hörs mina vänner!



/ Frita

Ps. Matilda, ditt bloggengagemang är verkligen imponerande!!!! Ds.

Mina planer

Nu ska jag ta mitt pick och pack och åka till Sthlm. Passade på att boka frisstid i morgon också. På tisdag ere också allsång inplanerat och på onsdag ska jag åka till Sunnis tror jag, om det finns några tågbiljetter. Vi får se helt eneklt. Jaja, nu borde jag iaf packa ihop mig och åka. Vi hörs gott folk.

/ Frizz pants


Om Darwin var en björk..

.. skulle han se ut såhär:




/ Frida

Tjockis

idag har jag jobbat, det gick bra men jag var själv så det var sjukt tråkigt. sen fick jag för mig att jogga. det var inte heller särskilt kul för det visade sig att jag springer som en tjockis. jag är alltså en tjockis. snart kommer magbilderna, höhö.

/ FatFridz


Partytrick

Fick lära mig ett partytrick på Väddö. Det ser så fel ut men är så rätt:


ett vinglas, en femma och två gafflar är vad som behövs.

/ Frida


Hemma igen

Nu är jag hemma från väddö. Har blivit bortskämd med god mat och fint väder. Skönt att vara hemma i min ungkarlslya igen. Finns det nån kvinnlig motsvarighet till ungkarl? Ogift? Jag äter iaf makrill direkt ur burken till middag. Råkade somna när mamma lämnade av mig och vaknade nyss, så jag känner mig helt död. Darwin fick vara kvar på Väddö så det är lite tomt här hemma.

I morgon är jag ledig och sen jobbar jag i helgen. Ska försöka hinna träffa lite kompisar i helgen tänkte jag, sen åka till Stockholm nästa vecka och hänga lite med Mie. Viktigt.

/ Fofroridoda

090721 03:42






Meningslöst surfande

Inatt ska jag jobba, vilket innebär att jag borde sova nu. Jag har aldrig problem med att sova på morgonen eller att somna mitt på dagen men just idag när jag ska jobba natt så verkar det vara problem att sova överhuvudtaget. Kanhända att jag är lite pirrig. Iaf så har jag ägnat större delen av morgonen åt att surfa efter hästar, stugor i fjällen, stora bilar och resor...Det är ett alldeles ypperligt tidsfördriv.



Chevrolet Silverado - 2.7 mille





www.piscatus.com
Friesermule! =D



Den här bilden är skrämmande lik Tosca, eller hur? Frida hittade den på nån hästannons-sida för ett tag sen.

Hahaha, nu är det PINGU på teve!
Gottago! /Matilda

BJURSÅS

Hej hej,

Nu har jag kommit hem från bjursås och ligger i sängen och känner mig spyfärdig efter att ha hetsätit ett maxmål. Totally worth it. Or was it.. Vi har haft jättefint väder alla dagar, verkligen sjukt tur. Tack annette för att du hade semester! Linus och Tina kom upp också, det var kul. Det visade sig att jag var en naturbegåvning på poker, trots att jag inte hade nån plan eller överhuvud taget aning om vad jag gjorde. Jaja, jag har inte så vansinnigt mycket att berätta, det var väldigt  väldigt skönt med semester och vi hade väldigt väldigt tur med vädret. Här kommer lite bilder:


Stugan på toppen.


Dubbla regnbågar var det. Och man kan skymta fölungarna som gick nedanför stugan.


Räkfrossa på verandan.



Darwin posar på Dössberget.


Darwin dåsar.


Vi plockade och RENSADE kantarell(molekyler)


Darre låg utmattad efter att försökt hålla ihop flocken när vi plockade svamp.


Darwin vart kissis varje morgon kl 4 så jag lyckades fånga en soluppgång.


Vi åkte till Rättvik och gick ut på långbryggan.


Gänget.


Tina och Linus.


Jag och Darwin.


Darwin och Mamma.


Darwin och Jag.


Rödvinsutsikt.

/ Fridas

Buskvallen

I helgen har Jonas och jag varit i Martin och Hannas stuga! Den är fantastiskt fin och ligger mitt bland alla skidbackarna i Funäsdalen. Sammanfattningsvis har vi fiskat, byggt förråd, bestigit berg och druckit öl =)





Dom här stugorna såg vi under en promenad. Jag tycker det är så fint när det växer på husen!!






Upp till toppen av skidbacken via puckelpisten. Satans jobbigt, men värt det =)











Solnedgång efter kvällsfiske



Jag har tappat armarna.




Jonas var mycket dåligt förberedd för fjällvärlden, han hade inte ens (äger inte ens) stövlar med sig. Men han hängde inte läpp för det.

Dagens låt: Svennebanaaan, svennebanaaan, svenne baa-naa-haaaaaaaaan!

//Mät

Inget vidare engagemang.

grr, nu är jag lite irriterad. skit alltså. men aja, ska packa lite, i morgon bitti åker jag till dalarna. kommer tillbaka om en vecka. tror jag. ska dra ut tandjäveln på måndag. en hel vecka till med den, kul kul.

/ The Fridzter


Out of the dark, into the light

Åh va skönt det är att ha jobbhelgen avklarad, det var tråkigt för vi var bara inne och gjorde inte mycket alls och då står tiden stilla, vojne vojne. Nu sitter jag och är jättejättesur för att Emma har lurat mig att skaffa en film som Zach Braff är med i men han är inte alls med!! Han har inte ens gjort nån ny film ser jag nu på imdb. Jag kommer att ge igen, Emma. Var så säker. Istället lyssnar jag på Falco - Out Of The Dark. Sjukt bra. Varför är tyska sexigt? Det är det väl egentligen inte? Denhär låten är tysk och men sexig. HAHA där fick jag nytta av genomstruket för första gången i mitt liv! Såhär sjunger jag nu:



/ Frida


Den som inte tar bort luddet ska dö.

Mates!

I går var jag hos Ingo och drack vin och hon hade världens bästa bok som hette "Den som inte tar bort luddet ska dö". Den var fylld med roliga lappar som folk har hittat lite här och där och min favorit är skriven av en tjej på ett campus i england som är trött på att alla dricker av hennes mjölk om kvällarna (förlåt alla vuxna och pryda som läser här):

To: Whoever mistakenly thinks their name is also "Vanja"
From: Vanja

I drink straight from the bottle - a little something to bear in mind for next time.
Especially since, as we all know, I also suck a lot of dick


Jaja, sen gick vi till Kasha där Hanna var. Och sen gick vi på Snerikes. Sen gick jag hem alldeles försent och skulle upp till jobbet alldeles för tidigt. Men nu sitter jag här och äter kräftstjärtar direkt ur burken så jag har mirakulöst överlevet dagen utan allvarligare blessyrer.

På vägen hem igår ringde jag mattan och berättade varför sverige köpt in 19 miljoner doser av H1N1 vaccinet. Antar att mitt svar var väldigt övertygande.. jag undrar förresten varför matilda vägrar byta bilderna som jag tjatat på henne om. hon är inte lätt att ha en blogg tillsammans med!!!

/ Fridolina


Paj vare här.

Nu har jag kommit tillbaka till uppsala. Det var lite misär (bakis, dyngsur,gårdagens smink,  tandvärk, nerspilld med kaffe, tunga väskor) ett tag på vägen men det redde upp sig. Träffade en snäll tant i väntan på tåget som tyckte att jag var sååå trevlig och frågade om jag jobbade inom vården. Delvis sa jag och då sa hon att det verkligen märktes. Gulligt :)

När jag kom hem köpte jag lite material till två pajer som blev tre. Två köttfärspajer och en västerbottensost-rödlök-broccolipaj. Sitter och äten den senare nu med tzatziki och ruccola. Lyxigt värre. Är lite dizzy av citodon men har åtminstone inte tandvärk längre.

Igår var och Mie ute och drack öl på söder med Malin och några andra från uppsala. Träffade många festliga människor för att använda Mies ord, haha.


Darwin och jag gick runt trekanten igår. Jättefint där.


Ledinallsång i väntan på tuben med okänd karl.


Jag och Darre åkte till Viksjö och hälsade på Annette.


Nä nu ska jag gå ut med Darran en gång till och sen tvätta mig och gå och sova.

/Fridis

Photoshop for Dummies






/M

Long time no bloggin'

Va vi har tagit bloggingsemester, hehe. Har väl inte gjort så överdrivet mycket sen sist dock. Har emigrerat till sthlm. I fredags vetetusan vad jag gjorde. I lördags gick vi en lång promenad och satt och fikade med ett par som hade en jätteful hund i tantolunden i en timme. De tyckte att Darre var så lugn och väluppfostrad, vilket säger mer om hur deras hund var än om Darwin, hehe. Sen kom Annette hit och vi drack vin och gick på Kellys där vi mötte upp elin och patric och tre tjejkompisar till annette, väldigt roligt vare. Annette sov här sen eftersom hon var oförmögen att ta sig hem, haha.

I söndags gick jag, darre och emma runt djurgårn och köpte godisremmar. GOTT. Igår, måndag, var jag, Linda, Emma och Matilda på grönan och jag åkte rollercoaster för första gångern i mitt liv, sjukt läbbit. Sen mötte vi upp Karin, Bea och Staffan och käkade på TGI Fridays vilket var fettigt och gott. Nu idag har jag varit i Jakan och hämtat hund och sen gått till Viksjö och hängt med min bästa kusin. Nu har jag just kommit tillbaka till Söderomstan och har lyckats äta en 100g chokladkaka precis innan matpolisen kommer hem. Ska röja spåren nu.


Jag och Annette på väg till stan i lördags.


Hemlisar på g.


Gerorge Clooney och Jonas Gardell var där.


Haha nån random människa ville fota oss. Med våran kamera. Jaja. Jag försöker inte vara med på bild, gick väl sådär.. Min blick är ganska intensiv medans annettes är mer... slapp.


/Fridis

Proud rider of Jetline

Idag har jag varit på Grönan med bl.a. Frida! Vi åkte både Kvasten och bergodalbanan Jetline! Givetvis köpte vi ett kort från Jetline, hahaha, Frida blev hilarious



I helgen ska jag, Jonas, Martin och Hanna åka till fjällen och fiska. Det ser jag fram emot. Jag har t.o.m. köpt ett par rediga handskar på Clas Ohlson så jag kan ta i alla fiskskrällen som jag ska fånga! Det är kul att fiska, men inte att lukta, äta, eller ta i fisk. Hoppas det finns några hungriga katter där.

Förresten! I fredags var Martin och Hanna här, jag bjöd dom på en storslagen middag MED efterätt. Och jag fick presenter!! En sodastream!! Dessutom fick jag en ponny! Dock inte en prickig, men den går an.



Det följde med en hästskötare också, bra när jag är på jobbet:



/Matilda


Språkförbistringar

Idag har varit en bra dag på jobbet. Det går faktiskt bättre och bättre på den fronten, mina kollegor är otroligt schyssta som frågar emellanåt hur det går och om de kan hjälpa till med något. Hände en jävligt pinsam grej idag också, när jag satt i ett tolksamtal med en patient. Jag kan ju inte alla förorter här i Stockholm och fick svaret "Fittja" på frågan jag ställde. Jag kopplade inte det till förorten, utan trodde hon kallade mig för "fitta". Jag fick fråga vad hon menade flera gånger innan tolken förtydligade "VÅRDCENTRALEN I FITTJA". Det hjälpte inte direkt att tolken pratade med nån slags mumbo-jumbo-bob-marley-reggae-dialekt heller. Dessutom fick nog den här tolken ett ganska sopigt första intryck av mig, då jag sa "vaaaa" när han presenterade sig med sitt namn. Jo, jag heter så, upprepade han. JEEEZ vilka språkförbistringar.

I helgen ska jag jobba, men jag börjar 13.30 på lördag, så på fredag kommer Martin och Hanna hit, det blir kul!! Detta är vad vi ska göra:









(Martin och Hanna har sagt att dom har en examenspresent till mig. Jag tror jag får en ponny.)

Gnite!
/Matilda

HEMME

yoo, nu är jag hemma från vinprovningen på jobbet. blev visst lite sent. så nu kan ni gå och lägga er! godnaaaatt.

/FROJD

RSS 2.0